Τελευταία Νέα

Ανάγκη για δωρεάν φιλοξενία περισσότερων βρεφών στο Ρέθυμνο – Η κρίση υποχρεώνει τις νεαρές μητέρες αμέσως πίσω στην εργασία

Σε πονοκέφαλο έχει καταστεί η χωροθέτηση νέων δομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στη δημοτική αρχή του Ρεθύμνου που βλέπει αρκετά παιδιά να μένουν εκτός, την ώρα που δημιουργεί νέες δομές. Το νομικό πρόσωπο του δήμου σχεδιάζει την ενοικίαση, αλλά και ανέγερση νέων βρεφονηπιακών σταθμών, δεδομένου ότι η κρίση πιέζει τις νεαρές μητέρες σε εργασία, αλλά και ότι από το 2018 τα παιδιά από 3 ετών θα φιλοξενούνται δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς και αναμένεται η ζήτηση να εκτοξευθεί.

Έλαβαν χαρτί από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), όμως δεν είδαν τα βρέφη τους και τα νήπιά τους να φιλοξενούνται δωρεάν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Ρεθύμνου.

Από τις 800 περίπου αιτήσεις, εξυπηρετήθηκαν οι 430, αφήνοντας εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, αρκετά νήπια και περίπου 200 βρέφη.
Ο σχεδιασμός του νομικού προσώπου του δήμου Ρεθύμνου, δια του προέδρου Γρηγόρη Τσιομπίκα, είναι σε πρώτο χρόνο η ενοικίαση χώρου στα δυτικά της πόλης, στον Κουμπέ, όπου δεν υπάρχει καμία δομή για φιλοξενία 50 νηπίων και 20 βρεφών και σε δεύτερο χρόνο η ανέγερση νέας δομής στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κωνσταντινουπόλεως στην Καλλιθέα, αφού δημιουργηθεί και νέα πλατεία.
Η οικονομική κρίση πιέζει και τη μητέρα να εργαστεί, έχοντας ακόμα ένα βρέφος στην αγκαλιά της και σε συνδυασμό με την εξαγγελία ότι από τον Σεπτέμβρη του 2018, όλα τα παιδιά από 3 ετών και άνω θα φιλοξενούνται δωρεάν σε δομές από το κράτος, η δημοτική αρχή του Ρεθύμνου σπεύδει για να προλάβει τις εξελίξεις.
 

Δείτε επίσης!

Σητεία – Θέλουμε τώρα ξεκάθαρη στήριξη!

Το μήνυμα στάλθηκε από τη Σητεία Το μήνυμα έφυγε από τη Σητεία με τον καλύτερο …

Ρέθυμνο – Θέσεις εργασίας στην Creta Farms – Άμεσα προσλήψεις υπαλλήλων και στη Θεσσαλονίκη

Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην κορυφαία εταιρεία Η κορυφαία εταιρεία αλλαντικών Creta Farms έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize