Τελευταία Νέα

Αθώος ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου – Μειώθηκε η ποινή του ειδικού ταμία από το Εφετείο Χανίων

Αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος, καταδικάστηκε ο ειδικός ταμίας του δήμου Ρεθύμνου. Η απόφαση εκδόθηκε σήμερα από το Εφετείο Χανίων και αφορά υπόθεση ταμειακού ελλείμματος του δήμου Ρεθύμνου κατά την περίοδο 2002-2003.

Αθώο έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, τον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη, για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος του δήμου, ύψους 963.360,85 ευρώ και που αφορούσε την οικονομική διαχείριση των ετών 2002-2003.

Στην πρώτη δίκη που είχε γίνει για την πολύκροτη υπόθεση, ο πρώην δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε ποινή 13 ετών για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση για συνολικό ποσό άνω των 150.000 ευρώ και ο πρώην ειδικός ταμίας του δήμου είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 19 ετών για τα αδικήματα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, συνολικού ποσού άνω των 150.000 ευρώ, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Ουσιαστικά το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα που ήταν αθωωτική για τον πρώην δήμαρχο, ενώ και για τον ειδικό ταμία πρότεινε να καταδικαστεί για τα συγκεκριμένα αδικήματα και το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την απιστία και τρία χρόνια για την υπεξαίρεση, κατά συγχώνευση έξι.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τα σχολεία

Εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, διαδοχικές συνεργασίες με εκπροσώπους Εκπαιδευτικών φορέων και Δομών …

Ρέθυμνο – Υβριδικός σταθμός Αμαρίου – Σητείας – Ανέβαλε τη λήψη απόφασης το ΣτΕ

Σε νέα δικάσιμο, στις 16 Δεκεμβρίου, παραπέμφθηκε η προσφυγή φορέων της Σητείας Σε νέα δικάσιμο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize