Τελευταία Νέα

Αγωνιούν για το μέλλον οι 48 συμβασιούχοι καθαριότητας στο δήμο Ρεθύμνου

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι 48 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας στο δήμο Ρεθύμνου. Ήδη σε περιοχές της χώρας εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, αφού επίτροποι του ελεγκτικού συνεδρίου δεν εγκρίνουν τα εντάλματα για την πληρωμή τους, αν παρέλθουν 24 μήνες από την πρόσληψή τους. Στο Ρέθυμνο οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε αυτή τη θέση τον Ιούλιο και παρά την επιθυμία του δήμου για ανανέωση των συμβάσεων για όλο το 2017. Σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν υπό βροχή παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας στα Μισίρια Ρεθύμνου.

Με την ελληνική σημαία ανά χείρας και με το αίσθημα της απαξίωσης και της αδικίας να τους πνίγει, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, συμβασιούχοι του δήμου Ρεθύμνου στον τομέα καθαριότητας. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Γρηγόρης Καλονόμος, ανάφερε ότι δεν μπορούν να ζουν με την αβεβαιότητα και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας, παρά να συνεχίσουν να εργάζονται για το καλό της κοινωνίας και των οικογενειών τους.

Αγωνίζονται όπως ανέφεραν για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο τομέας καθαριότητας και έρθουν μισθοί των 200 και 400 ευρώ σε μια τόσο ανθυγιεινή και βαριά εργασία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, πέρασε τροπολογία που τους οδηγεί στο δρόμο μετά τους πρώτους 24 μήνες εργασίας, αφού απαγορεύει την στο εξής καταβολή δεδουλευμένων για να μην υπάρξουν αξιώσεις μονιμοποίησης.

Ο συμβασιούχος οδηγός απορριμματοφόρου, Νεκτάριος Βαρδιδάκης, εξέφρασε την επιθυμία των εργαζομένων σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τον Ιούλιο του 2017, με τον συνάδελφό του, Λευτέρη Σεβαστόπουλο, να υπογραμμίζει ότι εργάζονται από τις 3 τη νύχτα μέχρι τα ξημερώματα, υπό αντίξοες συνθήκες, καλώντας τους κυβερνώντες να δείξουν διαλλακτικότητα στο θέμα που τους απασχολεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποίησαν την κινητοποίηση, αφού είχαν εκπληρώσει από τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα και τα σημερινά καθήκοντά τους και με τους λοιπούς συναδέλφους τους που είχαν βάρδια την ημέρα, να βρίσκονται στα πόστα τους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς