Τελευταία Νέα

Όμορφα δημιουργήματα από έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη του Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο, φημισμένο πάντα για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, καθημερινά μας ξεδιπλώνει όμορφα δημιουργήματα σε διάφορα σημεία της πόλης, που συχνά αναρωτιόμαστε από πού προήλθαν και εντέλει αμελούμε να μάθουμε.

Συνάντησα έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη του Ρεθύμνου με αφορμή τα εκθέματα που έχει σε δημόσιους χώρους της πόλης αλλά και με τεράστια πρωτότυπη και μοναδική δημιουργική εργασία που αξίζει να φανεί, όσο γίνεται φυσικά μέσα από κάποιες εικόνες.

Ο Μανώλης Σκευάκης είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα εκθέματα που καθημερινά συναντάμε στην πλατεία 25ης Μαρτίου, στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων αλλά και στον Δημοτικό Κήπο. Παραδοσιακές βρύσες που πάντοτε εξυπηρετούν και δείχνουν όμορφες σε πλατείες, αλλά και μια αναπαράσταση του παλιού ρολογιού του Ρεθύμνου που στολίζει την πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Η πρώτη εργασία του Μανώλη Σκευάκη σε δημόσιο χώρο, πλατεία 25ης Μαρτίου, το 1982

 

Ένα από τα βρυσάκια που κατασκεύασε σε κάθε είσοδο του Δημοτικού Κήπου

 

Η τελευταία του εργασία σε δημόσιο χώρο του Ρεθύμνου, στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων, το 2008

 

Ο Σκευάκης είναι ένας καλλιτέχνης με πολυάριθμες δημιουργικές εργασίες χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει κάποια ταμπέλα στο με τι καταπιάνεται. Το μοναδικό που μπορεί να σχολιαστεί είναι η πρωτοποριακή εργασία του, που δείχνει να τον έχει απορροφήσει πλήρως για να καταφέρνει να ξεπερνά τον εαυτό του με ότι καταπιάνεται.

Ένας καλλιτέχνης που έχει δώσει έργα του στην Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Ολλανδία, Βέλγιο). Έχει φτιάξει απίθανες σιδεροκατασκευές, μέσα σε αυτές φωτιστικά διαφόρων θεμάτων αλλά και προσωπογραφίες διασήμων, κατασκευές από πέτρα, γλυπτά, αμέτρητα άρματα καρναβαλιού, όπως και έχει επιμεληθεί την σκηνογραφία σε 20 θεατρικές παραστάσεις.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ:

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ:

 

ΣΚΗΝΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Ο Μανώλης Σκευάκης μόλις 60 ετών με 34 χρόνια πλήρους αφοσίωσης στο αντικείμενό του έχει καταφέρει να εκπλήξει με τη δουλειά του ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει φτιάξει τζάκια και.. τάφους για το εξωτερικό αλλά στα δημιουργήματά του είναι επίσης πατώματα σε Μοναστήρια. Στον πρώτο χρόνο εργασίας του αλλά και μέχρι σήμερα, έκανε μεγάλες κατασκευές σε ξενοδοχεία που αποτελούν διαφήμιση για αυτόν σε πολύ κόσμο μέχρι και σήμερα.

daynight.com.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς