Τελευταία Νέα

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στο Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου – Θα γίνει εν τέλει στολίδι και σημείο αναφοράς;

Να κερδίσει την αλλοτινή του αίγλη, το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, προσδοκούν οι αρμόδιοι φορείς. Αυτή την περίοδο καθαρογράφεται και η απόφαση του ΚΑΣ που λύνει τα χέρια του λιμενικού ταμείου για να επιβάλει την τάξη στην περιοχή πριν τη νέα τουριστική περίοδο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σειρά αισθητικών παρεμβάσεων, αλλά και ασφαλείας.

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 αναμένεται να ενταχθεί η αποκατάσταση των ύφαλων σπηλαιώσεων στο κρηπίδωμα του ενετικού λιμανιού του Ρεθύμνου. Σύντομα θα καθαρογραφεί και η γνωμοδότηση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) το οποίο συμφωνεί στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων απευθείας έξω από τα καταστήματα και οι επισκέπτες να διέρχονται από την πλευρά της θάλασσας, σε διάδρομο 2 μέτρων και 40 εκατοστών, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα κατασκευαστεί ξύλινος, βοηθητικός διάδρομος για τους αλιείς.

Θα αποκατασταθεί το πλακόστρωτο στον μόλο του φάρου, μέχρι το καρνάγιο, έτσι ώστε να δένουν οι βάρκες επί τόπου και όχι στην πλευρά των καταστημάτων και θα ζητηθεί η συνδρομή του συλλόγου αρχιτεκτόνων για την αποκατάσταση των προσόψεων των κτιρίων, αλλά και για το είδος των τραπεζοκαθισμάτων που θα αναπτυχθούν εργονομικά και ομοιόμορφα. Φιλοδοξεί έτσι η πρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, το ενετικό λιμάνι να καταστεί όντως σε στολίδι και σημείο αναφοράς για το Ρέθυμνο.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκε από το υπουργείο ναυτιλίας κονδύλιο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ για τις απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες και μέχρι την άνοιξη αναμένεται να μεταφερθεί το λιμεναρχείο Ρεθύμνου από το ενετικό λιμάνι, στο κτίριο δελφίνι, στην παραλία του Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Συναγερμός στο Ναυτικό και το Λιμενικό – Τουρκικά αλιευτικά πλέουν προς το νότιο Κρητικό πέλαγος

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό την κίνηση 120 τουρκικών αλιευτικών, …

Χανιά – Πέθανε ο Αριστείδης Ρωμανός χωρίς να προλάβει να δει την μελέτη του… 1977 να πιάνει τόπο

Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Αριστείδης Ρωμανός, ο οποίος έχει ταυτιστεί για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize