Τελευταία Νέα

Έβαλαν χρώμα στα πρόσωπα για να ξορκίσουν την μελαγχολία των Χριστουγέννων στο ΚΨΥ Ρεθύμνου!

Στο Ρέθυμνο βρεθήκαμε σε μία ιδιαίτερη διοργάνωση που είχε σαν στόχο τη θετική επιρροή στην Ψυχολογία των γυναικών. Το μακιγιάζ κάνει την κάθε γυναίκα να έχει καλύτερη άποψη τόσο για τα επιμέρους χαρακτηριστικά της όσο και για τη συνολική εικόνα του προσώπου της.

Έτσι βλέπουμε το πως η εκδήλωση αφορά άμεσα την υποστήριξη των γυναικών μιας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το τμήμα αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ του Δημοσίου ΙΕΚ Ρεθύμνου προσκάλεσε όλες τις φίλες του Κ.Ψ.Υ. για ένα δωρεάν μακιγιάζ. Ο στόχος του τμήματος και του Κέντρου ήταν η υπενθύμιση πως οι φίλες του Κέντρου αλλά και κάθε γυναίκα «δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας, επηρεάζει τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι».

Τα Χριστούγεννα είναι κατ’ εξοχήν μια οικογενειακή γιορτή που τις περισσότερες φορές υπάρχει το μοτίβο των χαρούμενων ανθρώπων και οικογενειών. Αυτό δείχνει ουτοπικό διότι πολλές έρευνες μας γνωστοποιούν  μια περιοδική κατάσταση που συμβαίνει την εποχή των Χριστουγέννων στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και που αφορά την μελαγχολία αλλά και κατάθλιψη των Χριστουγέννων.

Σε κατάσταση μελαγχολίας, στρες και άγχους δείχνει να είναι περισσότερο επιρρεπής  ο γυναικείος πληθυσμός για λόγους συναισθηματικής φύσης αλλά και φόρτου εργασίας μιας και οι γυναίκες έχουν περισσότερα οικογενειακά βάρη πέραν της καθημερινής εργασίας. Σίγουρα αυτή η πρωτοβουλία έβαλε το λιθαράκι της για να χαμογελάσουν οι γυναίκες του Ρεθύμνου παρά τις καθημερινές δυσκολίες.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Καψάλη

daynight.com.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς