Τελευταία Νέα

Άγιος Νικόλαος: «Τιμή για την Κριτσά και τον συνεταιρισμό η επίσκεψη του Πρωθυπουργού»

Τιμή για όλη την περιοχή αποτελεί η αυριανή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον αγροτικό συνεταιρισμό Κριτσάς, όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρός του Νίκος Αφορδακός. Η επιλογή έγινε από την δική τους πλευρά, όπως είπε, ενώ αύριο θα τον υποδεχθούν και θα θέσουν και εκείνοι κάποια αιτήματα που αφορούν όλο τον αγροτικό κόσμο όπως θέματα των ενισχύσεων..

Ο Συνεταιρισμός ο οποίος λειτουργεί από το 1927 και σήμερα έχει 1918 μέλη, ασχολείται κυρίως με τη διαδικασία επεξεργασίας και πώλησης ελαιολάδου, ενώ όπως λέει ο πρόεδρος η καινοτομία που υπάρχει είναι ότι εφαρμόζεται το σύστημα της κοινής άλεσης, άρα ο ελαιόκαρπος του κάθε παραγωγού αλέθεται άμεσα και δεν χάνει τη φρεσκάδα και τα χαρακτηριστικά του.

Το μήνυμα που θέλησε ο ίδιος να περάσει σε όσους ασχολούνται και παράγουν ελαιόλαδο είναι να κάνουν ότι μπορούν για να περιορίσουν τη διακίνηση χύμα ελαιολάδου στο μιλητό, αλλά να γίνονται παντού πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, κάτι που έχει αποδειχθεί πως έχει πολύ καλά αποτελέσματα για την τσέπη των παραγωγών.

radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς